גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


אפה זאת בעצמך: עוגיות שושנים

מדור האפייה שלנו מתמקד השבוע בהכנת מאפה קלאסי בעל זמן אפייה קצר מהרגיל. כמו תמיד, בהמשך ממתינים לכם הסברים מצולמים לכל שלב ושלב

דודו אוטמזגין | 30/5/2008 6:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
עוגיות שושנים
עוגיות שושנים אלכס רוזקובסקי
  לא מעט מאפים מסווגים בתודעה הקולקטיבית שלנו כמאפי אימא. כלומר, מרקחות שיוצאות כהלכה רק כשהאם הפרטית עומלת עליהן. אין ספק שעוגיות השושנים, מאפה חביב על החיך המקומי, נכנסות לקטגוריה זו. שיטוט זריז ברשת מגלה עשרות בלוגים המציעים מתכונים "כמו של אימא... יותר טעימים מהקונדיטוריה".

לטובת אלה שלא קיבלו מתכונים בירושה, או שמעולם לא חוו את העניין בבית, מדור האפייה שלנו מתרכז השבוע בהכנת אותן עוגיות, המצטיינות בזכות בצק עדין ונימוח ותוספות מתקתקות. יתרון נוסף העומד לרשות מאפה זה הוא זמן הכנה קצר, יחסית, וזמן אפייה שלא עולה על רבע שעה.

ישנן לא מעט וריאציות להכנת הבצק. הפעם, בחרנו להתמקד בגרסת וניל, הכוללת גם שמנת מתוקה וחמאה בניגוד, נניח, לגביעי אשל שתוכלו למצוא בגרסאות אחרות. לפניכם תוכלו למצוא הוראות הכנה מצולמות ומדויקות, שיבטיחו לכם קינוח הולם לסוף השבוע הנוכחי:

עוגיות שושנים
עוגיות שושנים אלכס רוזקובסקי
מעבירים למיקסר בהדרגה 200 ג' חמאה, 30 ג' סוכר, חלמונים ותמצית וניל.
עוגיות שושנים
עוגיות שושנים אלכס רוזקובסקי
לאחר מכן מוסיפים 330 ג' קמח ואבקת אפייה, ולבסוף מוסיפים בהדרגה 100 ג' שמנת מתוקה. כשהבצק מוכן, מכסים אותו בניילון נצמד ומכנסים למקרר לארבע שעות לפחות.
עוגיות שושנים
עוגיות שושנים אלכס רוזקובסקי
להכנת המילוי, מקציפים במיקסר את החלבון והביצה עד לקבלת קצף יציב. לאחר מכן, מוסיפים 20 ג' פודינג.
עוגיות שושנים
עוגיות שושנים אלכס רוזקובסקי
מרדדים את הבצק ומחלקים אותו לשלוש רצועות בעובי של 2 מ"מ ורוחב של לא יותר מ-10 ס"מ.

עוגיות שושנים
עוגיות שושנים אלכס רוזקובסקי
מורחים את המילוי בעובי של 2 מ"מ.
עוגיות שושנים
עוגיות שושנים אלכס רוזקובסקי
מגלגלים את הבצק
עוגיות שושנים
עוגיות שושנים אלכס רוזקובסקי
וחותכים אותו לחתיכות בעובי של 1.5  ס"מ.
עוגיות שושנים
עוגיות שושנים אלכס רוזקובסקי
מעבירים את העוגיות לנייר אפייה ולתנור מחומם מראש ל-160 מעלות למשך רבע שעה בלבד.

עוגיות שושנים, שף דודו אוטמזגין

החומרים:
לבצק:
200 גרם חמאה
2 חלמון
30 גרם סוכר
1/2 פקק תמצית וניל
300 גרם קמח
100 גרם שמנת מתוקה
1 שקית אבקת אפיה

למילוי:
150 גרם סוכר
150 גרם חלבון ביצה (5 חלבונים)
20 גרם פודינג וניל

ההכנה:
הבצק:
1. מעבירים למיקסר בהדרגה 200 ג' חמאה, 30 ג' סוכר, חלמונים ותמצית וניל.
לאחר מכן מוסיפים 330 ג' קמח ואבקת אפייה, ולבסוף מוסיפים בהדרגה 100 ג' שמנת מתוקה.
2.כשהבצק מוכן, מכסים אותו בניילון נצמד ומכנסים למקרר לארבע שעות לפחות.

המילוי:
מקציפים במיקסר את החלבון והביצה עד לקבלת קצף יציב. לאחר מכן, מוסיפים 20 ג' פודינג.

העוגייה:
1. מרדדים את הבצק ומחלקים אותו לשלוש רצועות בעובי של 2 מ"מ ורוחב של לא יותר מ-10 ס"מ.
2. מורחים את המילוי בעובי של 2 מ"מ. מגלגלים וחותכים אותו בעובי של 1.5 ס"מ.
3. מעבירים את העוגיות לנייר אפייה ולתנור מחומם מראש ל-160 מעלות למשך רבע שעה בלבד.


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים