גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


קטנה ואלגנטית: מתכון וטיפ לשעועית שחורה

היא מוצקה, קטנה ויש לה טעם עם נוכחות. השעועית השחורה יכולה להשתלב במאכלים רבים והמראה האלגנטי שלה רק יכול לעזור. השף עומרי שחר מפאפאגיו הברזילאית נותן טיפ ומתכון

nrg מעריב | 3/4/2009 8:38 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בשונה מאחיותיה הלבנות והחומות, לשעועית השחורה יש מראה אלגנטי וטעם מובחן. מוצאה במקסיקו, לפני כ-7000 שנה, עושה אותה לאחת ממלכות המטבח הלטיני. המוצקות שלה וקוטנה מאפשרים להשתמש בה למטרות קולינאריות רבות, מסלטים ועד למנות עיקריות. היא עשירה ביותר בנוגדי חמצון ומהווה מקור מעולה לסיבים תזונתיים עם 15 גרם לכוס אחת ועושר ויטמינים ומינרלים  כמו אשלגן, מגנזיום, ויטמין בי וחומצה פולית שהיא עשירה בהם.

ספרינג רול קרנה
ספרינג רול קרנה צילום: יחסי ציבור פפאגאיו
עומרי שחר, השף הראשי של רשת פאפאגאיו  מספק שלושה כללים לעבודה איתה ואחר כך מתכון עסיסי:

1) שעועית שחורה, כמו כל שאר הקטניות, יש להשרות במים לילה שלם לפני הבישול על מנת לקצר את זמן הבישול, לרכך את קליפת השעועית וגם כדי להפחית מכמות הגזים.

2) בישול איטי של השעועית השחורה לאחר השרייה שומר על הערכים התזונתיים שלה.

3) במידה ואין זמן להשרות – יש להרתיח את השעועית במים במשך שלוש דקות ולהשרות במשך שעה.




מתכון ספרינג רול ברוטב שזיפים ויין אדום

מרכיבים לרוטב שזיפים ויין אדום:
חצי בקבוק יין אדום לבישול
7 כפות רוטב שזיפים אסייתי.

מרכיבים למילוי:
חצי קילו בשר טחון פעמיים
6 כפות רוטב שזיפים
3 כפות רוטב ברביקיו
2 בצלים אדומים בינוניים פרוסים
2 גזרים בינוניים חתוכים למקלות
250 גרם שעועית שחורה מבושלת.

תבלינים:
פלפל שאטה
מלח
חופן כוסברה קצוץ גס
חופן בזיליקום קצוץ גס

מרכיבים לספרינג רול:
חבילת עלי סיגר מופשרים
1 ביצה
כף קמח

אופן הכנת הרוטב:
מבשלים בסיר את היין האדום ואת רוטב השזיפים, מביאים לרתיחה ומצמצמים עד לקבל מרקם סמיך.

אופן הכנת המילוי:
מחממים בסיר רחב מעט שמן, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שלא נשארים נוזלים. תוך כדי טיגון מערבבים ומפוררים את הגושים. מוסיפים שום, רוטב שזיפים ורוטב ברביקיו ומבשלים כ-2-3 דקות נוספות.

מוסיפים הבצל

והגזר ומבשלים עוד כ-2-3 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את המלח, השעועית השחורה, פלפל השאטה ומערבבים היטב. מכניסים למקרר עד שהתערובת קרה. אחרי שהתקררה מוסיפים לה בזיליקום וכוסברה ומערבבים שוב.

הכנת המנה:
בקערה מערבבים ביצה שלמה עם כף קמח, מניחים על שולחן עבודה דף עגול של עלה סיגר ומניחים ולאורך חלקו התחתון שמים את המילוי. אוחזים בחלק התחתון שקרוב למילוי ומתחילים לגלגל כאשר תוך כדי גלגול מקפלים פנימה את הקצוות משני הצדדים. לפני סגירה מורחים בחלק העליון של עלה הסיגר בעזרת מברשת מעט מהתערובת של הביצה והקמח.

אופן ההגשה:
מטגנים שתי יחידות ספרינג רול בצ'יפסר או במחבת בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב, חוצים אותם באלכסון לקבלת ארבעה חלקים, מזלפים מרוטב השזיפים מסביב. מומלץ להגיש עם סלט גוואקמולי.


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים