כדורי ריזוטו עם גבינת מוצרלה, רוקפור ועירית בציפוי פנקו

כדורים קטנים-גדולים, עם מוצרלה שמתפרצת בפה עם כל ביס. השף איציק מרציאנו, מהאחוזה הגלילית אסיינדה ביער, מציע מתכון פשוט אך מפתיע. גבינה בפנים, קראנץ' בחוץ

nrg מעריב | 25/5/2009 8:48 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כדורי ריזוטו
כדורי ריזוטו צילום: יחסי ציבור
חומרים:

200 ג"ר גבינת מוצרלה מגוררת
250 ג"ר גבינת רוקפור
100 ג"ר עירית קצוצה
שני גבעולי טימין
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
2 שתי כוסות אורז ריזוטו (כחצי ק"ג)
5 ביצים
חצי כוס שמנת מתוקה
3 כפות שמן זית
חצי ק"ג פנקו (פירורים יפנים)

כלים:
סיר לטיגון בשמן עמוק + מגש שטוח

ההכנה:
1. מבשלים את האורז במים עם מעט מלח (4 כוסות וחצי מים) כחצי שעה  על אש נמוכה. מסננים ומקררים.

2. מעבירים את האורז לקערה ומוסיפים גבינות (מוצרלה ורוקפור- מפוררות) , עירית, ביצים, שמן זית ושמנת.

3. מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט וטימין ומערבבים הכל עד לקבלת תערובת
אחידה.

4. מקררים כחצי שעה במקרר.
5. מכינים כדורים בינוניים בקוטר 3 ס"מ .

6. מכינים  4 ביצים טרופות בקערה ואת הפנקו בצלחת שטוחה.
7. מחממים סיר עם שמן עד לכיסוי הכדורים.

8. מפזרים את הפנקו על המגש ומגלגלים את הכדורים.
9. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבתם.

המלצת השף: להגיש עם רוטב יוגורט או לימון סחוט.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים