ננה 10: ביקור מוצלח בננה-בר

אחרי אין-ספור אכזבות, סוף-סוף גם ננה שרייר יכולה להיות גאה במסעדה הקרויה על שמה, "ננה בר". ליקקנו את האצבעות

אלון צרפתי | 7/8/2011 15:27 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בכל ביקורינו במקום עד כה התבררה "ננה בר" כמסעדה הדיכוטומית ביותר שהכרנו בעיר: מצד אחד יפהפייה, מיוחדת, עוצרת נשימה לעתים; מצד שני מנותיה היו תמיד דלות, אנמיות, לא מרגשות בעליל.

שלוש או ארבע פעמים, בכל פעם עם שותף אחר לחוויה, יצאנו בתחושת פספוס. "בינוניות היא האויב הגרוע ביותר בעולם המסעדנות", כתבנו באחת הביקורות. היטיב לתאר זאת גואל פינטו תוך כדי שימוש בדימוי מעולמו: "לצאת לאכול ארוחת בוקר ב'ננה בר' זה כמו לצאת לבליינד דייט ולגלות שהבחור הוא אחד החתיכים בעיר, לבוש מצוין ומריח נפלא. הבעיה מתגלה כשהוא פותח את הפה ומתחיל לדבר".

שני אירועים גרמו לנו לשוב למסעדה. האחד, החלפת השף. איגור ויינברג הוביל בעבר את המטבח של "ננה בר" במשך שבע שנים, לקח הפסקה של חמש שנים וכעת, לכבוד חגיגות הבת מצווה, הוא חוזר; השני, "מחוברות 2", שם נחשפנו לננה, שעל שמה קרויה המסעדה, ולגולן, האקס המיתולוגי שיחד איתו ניסתה ננה להרות בשנית. שניהם, לא נכחיש, חדרו ללבנו. התאהבנו בשניהם, נפעמנו מהקשר ביניהם, ובהחלט היינו רוצים לפתוח אתם שולחן בכל שבת בצהריים. בצר לנו, זה לא על הפרק (מפני שננה עייפה מהילד שנולד לה. טוב, גם מפני שאין לנו אומץ), אבל זו בהחלט סיבה מספקת לבוא למסעדה, לחפש את השניים ואולי להתחכך בהם במרפק. בסופו של דבר בזמן ביקורנו ראינו את גולן, אבל כמובן התביישנו.

אתכם, כנראה, כל זה מעניין הרבה פחות. אם כך, בשורה התחתונה יש לנו בשורות נפלאות: האוכל השתפר, וכעת הוא עומד בשורה אחת עם יופיו של המקום. התחושה היא שהמסעדה באמת שינתה את פניה, ואם עד כה הדרתם את רגליכם משם מאותן סיבות, הרי שצריך לתת לה צ'אנס מחודש.

יחצ
האוכל השתפר ועומד בשורה אחת עם יופיו של המקום. יחצ

למשל טרין כבד עוף וברווז (55 שקל), שמוגש עם ג'לי גרנד מריניה וצנים בריוש - לא רק השילוב עם הברווז בירווז את עורנו, אלא גם ההגשה המקורית (שכמותה אמנם פגשנו גם ב"מאראבו", ועדיין), בתוך צנצנת שקופה, כשבפקק קונפיטורת עגבניות שרי מעולה. ליקקנו את האצבעות. או פילה הסלמון (91 שקל), שהגיע על ריזוטו אספרגוס סמיך עם חמאת טימין.

פחות חיבבנו את אחת ממנות הבית, שהוגשה בעבר והוחזרה בעקבות חזרתו של השף, הקרויה כאן צ'יקן ננה (70 שקל) - חזה עוף במילוי טחינה אדומה, בציפוי קרנצ'י לצד פירה כתום. איך שלא מסובבים אותה - מדובר בסוג של שניצל (יקר מדי). ובכלל, ננה שרייר צריכה להתעקש שהמנות שייקראו על שמה יהיו קלילות, מיוחדות, עם טוויסט. בטח לא חזה עוף.



גם הקינוח הקרוי על שמה כבד ולא מחמיא: ממתק קיצי ננה (39 שקל) הוא בול מוס מנגו, פטל שחור ומרק פירות יער, המוגש במראה של חצי לחמניית המבורגר, דחוס, קשה לאכילה ועמוס בטעמים מתוקים מדי.

דווקא הקינוח השני, מילפיי ברולה (39 שקל), יותר מתאים שייקרא בשם אלילתנו: שכבות קרם ברולה ובצק עלים קרנצ'י עם קולי פסיפלורה. זהו קינוח קיצי במיטבו, זוהי בדיוק ננה שאנחנו מעריצים. המלצתנו היא כי מעתה ייקרא הקינוח: מילפיי ננה.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים