שתי מלכות: מסעדת ושתי ביפו

חיבור מפתיע בין שתי נשים אחראי לאחת ההצלחות הטרנדיות בעולם המסעדנות הישראלי. קבלו את השחקנית פלורה בלוך והשפית מרב דוידזון ואת מסעדת ושתי ביפו

ריטה גולדשטיין | 24/1/2012 18:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מרב דוידזון ופלורה בלוך יושבות בקומה העליונה של ושתי, המסעדה הקטנה שלהן, ומתבוננות ביצירה שהצליחו לבנות בחודשים האחרונים. ושתי היא מקום אינטימי, אמנותי, חמים ואקלקטי בכיכר השעון, הטריטוריה שהכי נכון להיות בה היום: יפו המתחדשת. רגע אחר כך, דוידזון כבר חוזרת לסרוויס במטבח, ובלוך יורדת למטה ושבה לארח ולנהל את העניינים.

לא תמיד זה היה כך, ומהמורות לא מעטות פקדו את הצמד בטרם ההגעה ליעד. ושתי הוקמה לפני כשבעה חודשים, ואז הסיפור נראה אחרת לגמרי. בלוך, בת 45, שחקנית תיאטרון יותר מ-20 שנה, מעידה כי מזהים אותה בעיקר הודות להופעתה הטלוויזיונית כדורית קנובלר בסדרה "החיים זה לא הכל". היא החליטה לפתוח מסעדה עם חברה אמנית בשם רחל חגיגי, שהספיקה לפרוש מהמסעדה, ועם חבר אדריכל בשם שמוליק דוידזון - אביה של השפית הנוכחית.

ההחלטה להישאב לצד העבודה בתיאטרון גם לסצנת המסעדנות לא היתה קלה. "כל דבר שאני עושה אני חייבת לאהוב", מסבירה בלוך, "והרגשתי בשנים האחרונות שהיה לי קצת משעמם בחיי התיאטרון. הייתי חייבת להיזכר ברעב האמנותי ובתשוקה לתיאטרון, וחשבתי מה עוד אני יכולה לעשות, הרי חנוך לוין מת, הוא כבר לא יתקשר אליי. אז שתיתי המון יין ותהיתי במה עוד אני טובה וגם יכולה ליהנות ממנו, והבנתי שמה שאני הכי אוהבת זה לעשות שמח, לארח אנשים, לאכול, לשתות ולעשות כיף חיים. זה הוביל כמובן לפתיחת מסעדה".
ראובן קסטרו
מרב דוידזון ופלורה בלוך ראובן קסטרו

שלושה חודשים לאחר הקמת המסעדה פרש השף בעקבות חילוקי דעות. החלום הגדול וההשקעה הכספית העצומה עמדו בסכנה בשל הפרישה. ואז הגיעה דוידזון? לא בדיוק. למעשה היא כבר היתה שם קודם.

"דוידזון היתה נוכחת", מספרת בלוך. "והיא גם מיד אמרה שהיא רוצה לעשות רק את הקונדיטוריה. אבל פתאום נשארנו בלי שף, אז אמרנו למרב: 'אנחנו יודעים שאת לא רוצה להיות במטבח, אבל תעשי טובה, רק ליומיים-שלושה, כדי שלא נסגור את המסעדה'. ובשנייה וחצי זה הפך להיות הבית שלה. היה ברור לכולנו שזה זה. אחרי כל הדיבורים וניסיונות ההגדרה, היא היתה בדיוק מה שרצינו ומה שחיפשנו".

מהצד של דוידזון, שרצתה להוריד הילוך לאחר העבודה הקדחתנית במחניודה, הסיפור נשמע קצת אחרת: "אחרי מחניודה רציתי לראות מה קורה איתי, לשאול את עצמי שאלות כמו מי אני ומה אני. היה לי חשק להיות עצמאית, אז התחלתי לעשות קונדיטוריה בבית ומכרתי מקרונים. השקעתי המון בלמידת הנושא בבית וקניתי תנור תעשייתי, עגלה תעשייתית והמון חומרי גלם: עשרות קילו של אבקת שקדים ואבקת סוכר. בהמשך הגעתי לקונדיטוריה, וכשהגיעה הבקשה להיכנס למטבח נלחצתי ולא הסכמתי מיד.



"נכנסתי רק לשישי-שבת, כדי למשוך קצת זמן, כי היינו בתהליך חיפוש שף והיה פשוט כיף. הצוות כבר היה קרוב אליי וזה ישר הרגיש נכון והרמוני, וגם האוכל פתאום קיבל את הצורה של ושתי. כשנכנסתי למטבח זה באמת התחבר לי. וכמו שפלורה אומרת, יש לנו איזו אמונה משותפת, שכשאנחנו מסכימות על משהו זה נכון לאווירה ולאמת של המקום".

ראובן קסטרו
כל ביס הוא אחר. מסעדת ושתי ראובן קסטרו

הכימיה בין דוידזון לבלוך לא ניתנת להסתרה, ותרמה מן הסתם להצלחה המהירה יחסית של המקום החדש. בלוך היא שחקנית בנשמה: דמות על הבמה ובחיים האמיתיים, משוחררת, דברנית, מצחיקה. כשהיא עם דוידזון, בחורה צעירה, עדינה ושקטה יחסית, הן מצליחות להשלים זו את זו בצורה נעימה וכובשת, שגם מתבטאת ברוח המקום: מוסד שיש לו המון נשמה ואופי, משהו שקשה לצפות ממסעדה שעדיין לא חגגה אפילו שנה.

אבל בניגוד לחזותה הענוגה, כשדוידזון מדברת על האוכל שלה, היא מקרינה ביטחון, פתיחות וקשר עמוק. "מהרגע שיצאתי מהבטן, אוכל זה העניין שלי בחיים", היא מספרת בעיניים בורקות, "אפילו אמא שלי מספרת שהביס הראשון שלקחתי מאוכל שהיה אחרי מטרנה, היה פשוט חוויה: נדהמתי מהאוכל. זה עניין בסיסי אצלי, שאין לי מה לעשות איתו, אני פשוט חייבת לבשל". את גילה הצעיר, או את המחסור בלימודים קולינריים, דוידזון אינה רואה כמכשול: "אם יש בסיס של אהבה, טעמים טובים וחושים מוצלחים, זה לא משנה".

את האוכל של דוידזון מיטיבה לתאר דווקא בלוך: "אצלה בשר זה בשר ופירות ים זה פירות ים. מרגישים כל חלק בנפרד, אבל תמיד יש כל מיני טוויסטים, וכל ביס הוא אחר".
 
מה שמעניק לכל זה את הטעם הסופי הוא האווירה: "חברים שלנו יעשו פה תערוכות ויופיעו: אמנים פלסטיים, מוזיקאים או שחקנים", אומרת בלוך. "היה לנו ברור שיהיה פה בר שאוכלים עליו, ושבשנייה אפשר להפוך אותו למקום שרוקדים בו. הערב יש אצלנו אפילו הקרנה של סרט".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים